VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Putin intenționează să meargă în China la invitația omologului său

Preşedintele rus Vladimir Putin „are intenţia” de a merge în China în luna octombrie, la invitaţia omologului său chinez Xi Jinping, care a efectuat o vizită la Moscova în luna martie, a declarat marţi consilierul diplomatic al Kremlinului, Iuri Uşakov, potrivit AFP citat de Agerpres.

„Noi am primit o invitaţie şi avem intenţia de a ne deplasa în China la Forumul ‘Belt and Road’ care se va desfăşura în octombrie”, a indicat Uşakov, citat de agenţiile de presă ruse.

Aceasta ar fi prima vizită a lui Vladimir Putin în China de la începerea ofensivei militare ruse în Ucraina în 24 februarie 2022. Câteva săptămâni înainte de atacul asupra Kievului, el se dusese la Beijing la ceremonia de deschidere a Jocurilor olimpice de iarnă, organizate de China.

Rusia şi China întreţin relaţii strânse care s-au consolidat după declanşarea ofensivei Kremlinului în Ucraina şi ploaia de sancţiuni occidentale care a lovit economia rusă.

Beijingul, la rândul său, nu a condamnat nici până astăzi invazia rusă împotriva Ucrainei. Preşedintele Xi Jinping a efectuat o vizită în luna martie la Moscova, unde a declarat că relaţiile bilaterale „intră într-o nouă eră”.

Cele două ţări, care împărtăşesc o voinţă comună de a contracara ceea ce ele prezintă drept hegemonie americană, s-au apropiat de altfel recent în domeniul militar.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.