VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Putin instituie ”Ziua reunificării”, la un an de la ocuparea celor patru regiuni ucrainene

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a propus Dumei de Stat instituirea, pentru data de 30 septembrie, a ”Zilei reunificării regiunilor Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie cu Federația Rusă”. Proiectul de lege a fost transmis parlamentarilor ruși în contextul împlinirii unui an de la ocuparea mai multor părți din cele patru regiuni ucrainene.  

În documentul președintelui rus se menționează că așa-zisa reunificare a fost ”rezultatul exprimării voinței a milioane de oameni și al exercitării de către aceștia a dreptului lor inalienabil să-și determine liber li fără ingerințe viața politică”.

Amintim că după mai multe lupte în vara anului trecut, forțele ruse au ocupat cele patru regiuni ucrainene din sud-estul țării și au blocat în totalitate accesul Ucrainei către Marea Azov. Ulterior, în perioada 23-27 septembrie 2022, au avut loc referendumuri privind aderarea regiunilor la Rusia. Plebiscitele au fost declarate ilegale de către Kiev și comunitatea internațională. De la ocuparea regiunilor, forțele ucrainene au reușit, să elibereze mai multe localități aflate pe linia frontului, în special după contraofensiva lansată primăvara.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.