VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Putin i-a spus lui Erdogan că Ucraina nu a respectat armisițiul de Crăciun pe care l-au încălcat chiar soldații lui

Președintele rus l-a sunat luni pe omologul său turc pentru a discuta despre cooperarea în domeniul energetic, dezvoltarea unui hub regional pentru exploatarea gazelor naturale livrate de Federația Rusă. Putin nu a omis ocazia să se plângă de „ipocrizia” Kievului, în cadrul discuțiilor despre înțelegerea de la Istanbul privind exportul de cereale prin coridorul uminatar din Marea Neagră. 

Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan au avut prima discuție în acest an în care au trasat principalele linii de cooperare între cele două țări. Dicolo de domeniile tot mai vaste de cooperare între Moscova și Ankara, liderul rus a ținut să i se plângă lui Erdogan de atitudinea „duplicitară” a Kievului, acuzând „ingerința” forțelor străine în deciziile liderilor din Ucraina. 

Respectând liniile discursului propagandistic trasate chiar de el, Putin a „atras atenția asupra liniei distructive a regimului de la Kiev care se bazează pe intensificarea acțiunilor militare susținute de sponsorii vestici. Aceștia au crescut cantitatea de arme și tehnică militară tranmisă armatei ucrainene”, se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al Kremlinului.

Putin a ținut să critice și maniera „duplicitară” în care comunică și acționează autoritățile de la Kiev. Acesta s-a arătat supărat că armata ucraineană nu a respectat armistițiul de Crăciun pe rit vechi, cerut de Patriarhul Kiril și ordonată de Putin, acuzând „ipocrizia” ucrainenilor.

Totuși, liderul rus a nu a punctat că armata sa a fost cea care i-a încălcat flagrant ordinul și a continuat bombardamentele pe frontul din Bahmut. 

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.