VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

CNAM: „Nebivololum” este compensat doar pacienţilor hipertensivi cu insuficiență cardiacă, care au vârsta de peste 70 de ani

Urmare a evaluării procesului de prescriere și eliberare a medicamentelor compensate, Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) a constatat multiple încălcări la prescrierea medicamentului cu denumirea comună internațională (DCI) Nebivololum. În vederea excluderii neconformităților, CNAM comunică următoarele:

Conform prevederilor Ordinului nr. 605/133-A/2022 al ministrului Sănătății și al directorului general al CNAM, medicamentul cu DCI Nebivololum (cod 055) este compensat doar pentru tratamentul pacienţilor hipertensivi cu insuficiență cardiacă.

În același timp, Rezumatul caracteristicelor produsului (RCP) prevede utilizarea DCI Nebivololum în cazul insuficienţei cardiace cronice uşoare şi moderate la pacienții cu vârsta de peste 70 de ani.

CNAM atenționează că prescrierea și eliberarea neconformă a medicamentelor și/sau dispozitivelor medicale compensate din fondurile de asigurare obligatorie de asistență medicală (AOAM) vor fi sancționate în corespundere cu prevederile Contractului de acordare a asistenței medicale (de prestare a serviciilor medicale) în cadrul AOAM, aprobat prin Hotărârea nr. 770/2022 a Guvernului și Contractului privind eliberarea medicamentelor și/sau dispozitivelor medicale compensate din fondurile AOAM, aprobat prin Hotărârea nr. 106/2022 a Guvernului.

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.