VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Putin, acuzat de Biden pentru moartea lui Navalnîi

Preşedintele rus Vladimir Putin este responsabil de moartea opozantului Aleksei Navalnîi în închisoare, a declarat vineri preşedintele american Joe Biden, potrivit BBC. Potrivit liderului de la Casa Albă, nu există motive să se creadă că relatările privind moartea lui Navalnîi nu sunt adevărate. Biden a mai spus că nu este surprins de anunţul privind decesul opozantului rus, precizând însă că este „scandalizat”.

Președintele SUA a adăugat că acesta este momentul pentru o „mai mare unitate” între aliații NATO pentru a se opune lui Vladimir Putin, în ciuda „încercărilor disperate ale președintelui rus de a elimina orice opoziție”. De asemenea, președintele american a transmis condoleanțe apropiaților lui Navalnîi și familiei sale „Dumnezeu să-l binecuvânteze pe Aleksei Navalnîi, curajul său nu va fi uitat”, a adăugat el.

Biden a mai explicat că Navalnîi a rezistat cu curaj violenței regimului lui Putin, pentru care a fost încarcerat, otrăvit, și nimic din toate acestea nu l-a oprit. El a mai lăudat curajul lui Navalnîi, spunând că ar fi putut trăi în străinătate în exil după ce a fost otrăvit în 2020, dar nu a făcut-o. „Era ceva ce Putin nu e. Era curajos, dedicat și credea că o Rusie pentru toată lumea este o Rusie pentru care merită să lupți. Fără nicio îndoială Putin este responsabil pentru moartea lui Navalnîi”, a mai declarat Joe Biden. Liderul încarcerat al opoziției din Rusia, Aleksei Navalnîi a murit vineri, a anunțat penitenciarul în care era închis disidentul rus. Într-un comunicat publicat pe site-ul său, Serviciul Penitenciar Federal al regiunii Iamalo-Neneția a scris că Navalnîi „s-a simțit rău” după o plimbare, vineri, și „aproape imediat și-a pierdut cunoștința”. Dmitri Peskov a anunțat că Vladimir Putin a fost informat de moartea opozantului. Aleksei Navalnîi avea doar 47 de ani.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.