VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Putin a promulgat legea privind revocarea ratificării Tratatului de interzicere a testelor nucleare

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a promulgat astăzi legea privind revocarea ratificării Tratatului Interzicerii Testelor Nucleare. Documentul a fost adoptat, recent, de Duma de Stat cu votul a 438 de deputați din 450. Legea privind ratificarea acestui acord a fost adoptată de Rusia încă în anul 1996.

În nota explicativă a proiectului se menționează că Tratatul nu a intrat niciodată în vigoare din cauza lipsei semnăturilor Indiei, Coreii de Nord și Pakistanului. Statele Unite, China, Egipt, Israel și Iran au semnat tratatul, dar nu l-au ratificat. ”Dezechilibrul cauzat de refuzul SUA de a ratifica documentul este inacceptabil în situația internațională actuală”, susțin parlamentarii ruși. Deputații au precizat că Rusia nu se retrage din tratat, ci doar revocă instrumentul de ratificare.

Tratatul a fost adoptat de către Adunarea Generală a ONU în septembrie 1996 şi a fost deschis ratificării. La începutul lui octombrie, Vladimir Putin a anunţat că ţara sa ar putea să revoce ratificarea TICEN şi să răspundă astfel Statelor Unite, care nu l-au ratificat niciodată.

”Nu sunt pregătit să spun dacă trebuie sau nu să reluăm testele” nucleare, adăuga el, lăudând însă dezvoltarea unor noi rachete extrem de puternice care pot transporta ogive nucleare.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.