VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Cinci medicamente compensate pentru maladii cardiovasculare și diabet pot fi prescrise fără limitări

Cinci medicamente din lista celor compensate: clopidogrelum, carvedilolum, valsartanum, telmisartanum și  gliclazidum, care erau indicate doar în anumite cazuri mai complexe, sunt prescrise fără limitări începând cu 1 noiembrie. De aceste medicamente pot beneficia o categorie mai largă de pacienți cu maladii cardiovasculare și diabet zaharat. Cel puțin o denumire comercială din preparatele enumerate va fi oferită gratuit.

Ministerul Sănătății precizează că medicamentul dapagliflozinum, recomandat până acum doar pacienților cu diabet zaharat, va fi prescris și persoanelor cu insuficiență cardiacă. Preparatul va avea o rată de compensare de 65% din preț.

De asemenea, trei medicamente compensate – carbamazepinum, perindoprilum argininum+indapamidum și roxithromycinum vor fi prescrise și în alte doze, în funcție de necesitățile pacienților. Prescrierea dozelor variate permite ajustarea schemei de tratament în funcție de modul în care răspunde fiecare pacient la medicament.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.