VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Putin a anulat decretul său din 2012 privind soluționarea problemei transnistrene. Marian: Și-a demonstrat încă o dată apucăturile imperiale

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a semnat astăzi, 21 februarie, un decret prin care anulează un document semnat în anul 2012, privind politica externă a Rusiei.

Mai exact, documentul anulat se referea la faptul că „Federația Rusă va căuta soluționarea problemei transnistrene, având la bază respectarea suveranității, integrității teritoriale și a neutralității Republicii Moldova, prin acordarea statutului special Transnistriei„.

Deputatul Radu Marian nu se arată uimit de noul decret al lui Vladimir Putin. Potrivit lui, ”Kremlinul niciodată nu a respectat suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova”.

Și nici nu o va respecta mai departe atât timp cât Rusia va fi condusă de dictatori. Așa că decretul de azi al lui Putin nu schimbă nimic. Și-a demonstrat încă o dată apucăturile imperiale. Știm cine ne sunt prietenii și știm cine sunt cei care ne vor răul. Vom continua să depunem eforturi pentru reintegrarea țării prin mijloace diplomatice și politice”, a comentat Radu Marian.

Menționăm că în prima zi a noului mandat de președinte al Federației Ruse, început în 2012, Putin a semnat decretul care trasa direcțiile de politică externă și relații internaționale. 

Ce prevedea acesta în privința Transnistriei: 

”Pentru a implementa în mod consecvent politica externă a Federației Ruse, care face posibilă asigurarea intereselor sale naționale pe baza principiilor pragmatismului, deschiderii și abordării multi-vectorale în contextul formării unui nou sistem policentric de relații internaționale, decid:

1. Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, împreună cu alte organisme executive federale:

d) în relațiile cu statele membre ale Comunității Statelor Independente: să continue participarea activă la căutarea modalităților de soluționare a problemei transnistrene bazate pe respectarea suveranității, integrității teritoriale și a statutului neutru al Republicii Moldova în stabilirea statutului special al Transnistriei”.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.