VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Putin a ajuns în Kârgâzstan, prima vizită în străinătate de la emiterea mandatului său de arestare

Vladimir Putin a ajuns azi, 12 octombrie în Kârgâzstan pentru a se întâlni cu unii dintre puținii săi aliați, omologul kârgâz, Sadir Japarov. Aceasta este prima sa deplasare în străinătate de când Curtea Penală Internațională (CPI) a emis un mandat de arestare pe numele său pentru „deportarea” unor copii ucraineni.

Preşedintele rus, care s-a retras de la mai multe summituri internaționale din cauza mandatului de arestare, este puțin probabil să fie arestat în această deplasare, deoarece Kârgâzstan nu a ratificat Statutul de la Roma, tratatul fondator al Curții.

Potrivit agenției ruse de presă Interfax, Vladimir Putin va purta discuții cu preşedintele kârgâzgâz Sadyr Japarov în timpul acestei vizite, care coincide cu cea de-a 20-a aniversare a deschiderii bazei militare ruseşti de la Kant, în Kârgâzstan.

De asemenea, vineri, liderul de la Kremlin va participa la un summit al liderilor Comunității Statelor Independente, unde este preconizată „semnarea unui pachet substanțial de documente”.

În ultimele luni, Putin a evitat să participe la marile adunări internaţionale, precum summitul BRICS din Africa de Sud, desfășurat în august și la summitul G20 din India, din septembrie.

Totodată, Vladimir Putin este așteptat în China în octombrie, pentru a participa la un forum economic internațional la invitația aliatului său Xi Jinping.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.