VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

PSRM solicită moratoriu la deconectări de la serviciile comunale în cazul neachitării facturilor

Partidul Socialiștilor solicită ca în R. Moldova să fie introdus un moratoriu privind deconectarea cetățenilor de la serviciile comunale în cazul neachitării facturilor.

Despre aceasta a anunțat vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, în cadrul ședinței plenare a Parlamentului.

Potrivit lui Batrîncea, această măsură este necesară întrucât din cauza tarifelor majorate la serviciile comunale mulți moldoveni ar putea să nu aibă posibilitatea să-și achite facturile.

”Indiferent de venitul unei anumite familii, serviciile comunale trebuie prestate tuturor”, a subliniat Batrîncea.

Reamintim că de la 1 octombrie cetățenii achită un tarif mai mare pentru energia electrică și gazele naturale.

Asta după ce la data de 23 septembrie Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat solicitarea Moldovagaz de a stabili un tarif de 29,26 lei pentru un metru cub de gaze, destinat consumatorilor casnici. 

Totodată, ANRE a aprobat tariful de 4,54lei/kWh, pentru energia electrică produsă de către S.A. „Termoelectrica”, tariful actual fiind de 3,35 lei/kWh (fără TVA), cu 1,19 lei mai mult.

De asemenea, a fost reglementat și tariful pentru energia termică livrată consumatorilor de către S.A. „Termoelectrica” în mărime de 2 854 lei/Gcal (fără TVA), cu 685 de lei mai mult în comparație cu tariful în vigoare.

În același timp, a fost aprobat tariful pentru energia electrică produsă de către S.A. „CET-Nord” în valoare de 4,57 lei/kWh, cu 1,46 de lei mai mult față de actualul tarif.

Totodată, pentru energia termică livrată de S.A. „CET-Nord” cetățenii vor plăti 3 052 lei/Gcal (fără TVA), de la 2 115 lei/Gcal (fără TVA), ccea ce reprezintă  o majorare cu 937 lei/Gcal față de tariful în vigoare.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.