VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

De la 1 octombrie, vom achita peste 29 de lei pentru un metru cub de gaze

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat solicitarea Moldovagaz de a stabili un tarif de 29,26 lei pentru un metru cub de gaze, destinat consumatorilor casnici. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de astăzi, 23 septembrie, iar noul preț urmează să fie aplicat în facturi începând cu 1 octombrie 2022.

Menționăm că la data de 19 septembrie, Moldovagaz a depus o solicitare privind examinarea și aprobarea prețurilor reglementate la gazele naturale pentru anul 2022. Potrivit, ANRE, Moldovagaz a solicitat un preț de 27 de lei și 66 de bani, fără TVA, pentru un metru cub de gaze naturale consumate, ceea ce constituie 29 de lei și 87 de bani cu TVA inclus.

Prețul de achiziție a gazelor naturale importate de R. Moldova în luna septembrie este de circa 1 882 de dolari pentru o mie de metri cubi, adică cu peste 424 de dolari mai mult decât în luna august.

În prezent, conform hotărârii Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) de la 4 august, tariful la gaz pentru consumatorii casnici este de 22,99 lei pentru un metru cub.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.