VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

PSRM: Decizia de a majora salariile miniștrilor cu 8.000 de lei, rușinoasă și iresponsabilă

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova condamnă intenția Guvernului de a majora salariile miniștrilor cu 8000 de lei.

Într-o declarație remisă presei, PSRM se declară împotriva creșterii bunăstării miniștrilor și a demnitarilor de stat.

În condițiile în care prețurile pentru serviciile comunal-locative și produsele de primă necesitate au crescut de 2-3 ori, când pensiile vor fi indexate cu cel mult 14% în timp ce inflația e de 30%, când majoritatea populației nu are cu ce marca sărbătorile de iarnă, creșterea salariilor pentru miniștri și funcționarii de rang înalt este un act de batjocură față de propriul popor. Dacă Guvernul are bani în plus, ar trebui să-i direcționeze către sectorul social – să sprijine păturile social-vulnerabile ale societății, către medicină și dezvoltarea infrastructurii. Noi nu suntem împotriva creșterii bunăstării miniștrilor și a demnitarilor de stat, dar nu în detrimentul populației țării. Conform logicii partidului de la guvernare PAS, „vremurile bune” trebuie asigurate doar „oamenilor buni””, se arată în comunicat.

Totodată, PSRM subliniază că intenția de majorare a salariilor cu 8.000 de lei reprezintă ”un act de prădare a propriului popor”.

Cerem anularea acestei decizii rușinoase și tragerea la răspundere a autorilor ei. Insistăm asupra demisiei acestei echipe incompetente PAS și asupra organizării alegerilor parlamentare și prezidențiale anticipate”, se mai arată în comunicat.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.