VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Prunele din Republica Moldova, la mare căutare pe piața Uniunii Europene

Produsele agricole din Republica Moldova au ajuns pe piețele din Uniunea Europeană, după ce, la mijlocul lunii trecute s-a decis dublarea cotelor pentru șapte categorii de produse agricole autohtone, fără achitarea unor taxe vamale. Vladimir Bolea, ministrul Agriculturii, a declarat că prunele moldovenești sunt la mare căutare printre consumatorii din spațiul comunitar.

„Acest fapt vine să spulbere, încă odată, ideea că producția din Republica Moldova nu poate să facă concurență celei europene. Este un mit. Pruna noastră este foarte căutată în Uniunea Europeană”, a declarat Vladimir Bolea, la o emisiune de la TVR Moldova.

UE a luat această măsură în contextul impactului asupra economiei Republicii Moldova ca urmare a războiului Rusiei împotriva Ucrainei. Astfel, pentru o perioadă de un an, exporturile de prune, mere, struguri, suc de struguri, cireșe, roșii, usturoi, au fost dublate și nu vor fi supuse taxelor vamale.

În anul 2021, valoarea schimburilor comerciale între Republica Moldova și Uniunea Europeană a constituit peste 5 miliarde dolari sau 49,10% din totalul schimburilor comerciale realizate de țara noastră. Uniunea Europeană rămâne principalul partener economic al Republicii Moldova.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.