VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Nicu Popescu a avut o întrevedere cu Francesca Bonelli, reprezentanta de țară a Oficiului Înaltului Comisar al ONU pentru Refugiați în R. Moldova

Șeful diplomației de la Chișinău, Nicu Popescu a avut o întâlnire cu Francesca Bonelli, reprezentantă de țară a Oficiului Înaltului Comisar al ONU pentru Refugiați în Republica Moldova, cu prilejul începerii mandatului în noua funcție. Oficialii s-au referit la prioritățile de cooperare cu Oficiul Înaltului Comisar al ONU pentru Refugiați în sprijinul eforturilor guvernului de gestionare a crizei umanitare generată de război.

Nicu Popescu a mulțumit pentru participarea recentă în cadrul Platformei de sprijin a Republicii Moldova desfășurată la București, precum și pentru asistența oferită instituțiilor publice în vederea fortificării capacităților instituționale de răspuns la criza de refugiați.

Un alt subiect discutat a fost despre refugiații vulnerabili, persoanele cu dizabilități, victimele violenței sau ale traficului de persoane. Oficialul ONU a subliniat că instituția pe care o reprezintă este gata să sprijine autoritățile și în cazul unui nou val de refugiați.

„Am exprimat deschiderea deplină în promovarea eforturilor conjugate în vederea depășirii implicațiilor crizei de refugiați”, a menționat Nicu Popescu.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.