VOCEA CARE NE UNEȘTE

Nicu Popescu a avut o întrevedere cu Francesca Bonelli, reprezentanta de țară a Oficiului Înaltului Comisar al ONU pentru Refugiați în R. Moldova

Șeful diplomației de la Chișinău, Nicu Popescu a avut o întâlnire cu Francesca Bonelli, reprezentantă de țară a Oficiului Înaltului Comisar al ONU pentru Refugiați în Republica Moldova, cu prilejul începerii mandatului în noua funcție. Oficialii s-au referit la prioritățile de cooperare cu Oficiul Înaltului Comisar al ONU pentru Refugiați în sprijinul eforturilor guvernului de gestionare a crizei umanitare generată de război.

Nicu Popescu a mulțumit pentru participarea recentă în cadrul Platformei de sprijin a Republicii Moldova desfășurată la București, precum și pentru asistența oferită instituțiilor publice în vederea fortificării capacităților instituționale de răspuns la criza de refugiați.

Un alt subiect discutat a fost despre refugiații vulnerabili, persoanele cu dizabilități, victimele violenței sau ale traficului de persoane. Oficialul ONU a subliniat că instituția pe care o reprezintă este gata să sprijine autoritățile și în cazul unui nou val de refugiați.

„Am exprimat deschiderea deplină în promovarea eforturilor conjugate în vederea depășirii implicațiilor crizei de refugiați”, a menționat Nicu Popescu.

Articole similare

spot_img

cele mai populare