VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Protest la Guvern. Alaiba: Comercianții vor fi obligați să aibă aparat de casă. Asta nu se negociază

Mai mulți deținători de patentă au organizat astăzi un protest la Guvern. Aceștia se arată nemulțumiți de Cabinetului de Miniștri de a interzice patenta.

Într-o postare pe o rețea de socializare, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, menționează că autoritățile nu vor renunța la această decizie, iar „comercianții vor fi obligați să aibă aparat de casă”.

Azi am avut câțiva deținători de patentă nemulțumiți. Îmi pare rău că nu eram pe loc ca să ies și să discut cu ei. Discut în piețe, aș fi discutat și în fața Guvernului. Reforma patentei este cea mai complicată conversație pe care trebuie să o am eu și colegii mei, însă nu fugim de ea și nu o să fugim. A rămas mai puțin de o lună până la tranziția la activitatea individuală de întreprinzător. O formă mult mai transparentă și mai civilizată de comerț. Comercianții vor fi obligați să aibă aparat de casă. Asta nu se negociază și nu vom renunța. Orice activitate comercială trebuie să fie însoțită de aparat de casă și toți să-și plătească partea corectă din impozite. Este o normalitate”, a scris Alaiba.

Totodată, Alaiba anunță că l-a rugat pe șeful Serviciului Fiscal să dispună ca săptămâna asta toți șefii raionali ai Serviciului Fiscal să meargă prin piețe și să explice oamenilor toate detaliile tranziției.

Adițional, fiecare deținător de patentă este sunat și i se răspunde la întrebări individual. De asemenea, oamenii vor primi în poștă informație clară, explicată pe pași. În același timp, unii patentari deja au tranzitat spre noul regim. ODA pregătește un instrument prin care oamenilor li se va compensa costul aparatului de casă. Facem acest extra efort ca să-i ajutăm. Facem tot ce putem ca să-i îndrumăm pe oameni, să-i informăm, să-i scutim de falsuri și manipulări, să-i ajutăm în această tranziție, să reducem la minim gradul de incertitudine. Țin mult la antreprenori. Orice gen de antreprenor. Iar actualii patentari sunt cei mai adevărați micro-antreprenori. Vreau să îi susținem și să-i ajutăm să se dezvolte. Știu, unii actuali patentari nu vor să accepte noile condiții. Discutăm de mai bine jumate de an. După cum am zis, aparatul de casă nu se negociază”, a mai scris Alaiba.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.