VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Proiectul de atragere a unui nou împrumut de la FMI, adoptat de Parlament

Fondul Monetar Internațional va acorda Republicii Moldova o nou asistență financiară în valoare de 160 de milioane de dolari. Parlamentul a adoptat proiectul de lege privind atragerea împrumutului de stat extern din partea FMI.

Banii vor fi utilizați pentru finanțarea necesităților bugetului de stat. Împrumutul va fi acordat țării noastre pentru o perioadă de 20 de ani. Pentru recepționarea respectivei asistențe financiare, Republica Moldova urmează să implementeze 12 măsuri de reformă în scopul diminuării efectelor produse de schimbările climatice.

Programul mecanismului de finanțare pentru reziliență și durabilitate va sprijini eforturile Republicii Moldova de a spori rezistența la șocurile climatice, de a implementa reforme în sectorul energetic și de a asigura mobilizarea unei finanțări durabile.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.