VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Proiectul care facilitează accesul agricultorilor la irigare, aprobat de Guvern

Cabinetul de miniștri a aprobat miercuri, 24 mai modificări la Regulamentul privind modul de transmitere a sistemelor de irigare în folosinţă gratuită către Asociaţiile Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii. Acest lucru va facilita accesul producătorilor agricoli la irigare și va crea condiții favorabile pentru activitatea Asociațiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigații. 

Documentul stabilește condițiile de autorizare și procedurile ce țin de înregistrarea cadastrală și transmiterea către asociații a infrastructurii de irigații sau desecare, aflate în proprietate publică și privată. Acest lucru se va face pe un termen determinat, dar care nu va depăși termenul de exploatare a infrastructurii menționate. 

Cheltuielile privind înregistrarea dreptului de proprietate asupra bunurilor imobile din cadrul infrastructurii de irigații, aflată în proprietatea publică, vor fi efectuate din contul și în limita alocațiilor aprobate în acest scop în bugetul de stat sau cel al unității administrativ-teritoriale, iar pentru infrastructura aflată în proprietate privată - din contul proprietarului.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.