VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Proiecte de 10 mil. de euro destinate dezvoltării infrastructurii universităților și colegiilor

Universitățile și colegiile din țară vor putea accesa fonduri pentru infrastructură și modernizarea programului de studiu în valoare totală de 10,4 milioane de euro. Investițiile vor putea fi făcute în dotarea laboratoarelor, centrelor de cercetare și pentru îmbunătățirea conținuturilor predate studenților.

Proiectele vor putea fi depuse până în data de 30 iunie în cadrul celui de-al doilea apel al Proiectului ”Învățământul superior din Moldova” finanțat de Banca Mondială. Universitățile vor putea accesa până la 3,5 milioane de euro, față de 2,15 milioane cât a fost în prima etapă, iar suma maximă de care pot beneficia colegiile rămâne la 900 de mii de euro.

„Creșterea atractivității și relevanței studiilor pentru piața muncii este unul dintre obiectivele Ministerului Educației și Cercetării. Studiile de calitate înseamnă, în primul rând, profesori buni, conținuturi relevante și infrastructură modernă. În acest context, investim constant în universitățile și colegiile pedagogice, astfel ca acestea să pregătească profesori de cea mai înaltă calificare, care, la rândul lor,  merg în școli și pregătesc copiii pentru viitor”, a declarat ministrul Educației, Anatolie Topală. 

Proiectele câștigătoare vor fi anunțate până în 1 septembrie 2023. Acestea urmează să fie implementate până în 2025. Amintim, în prima etapă a concursului de anul trecut, universitățile și colegiile au obținut o finanțare totală de peste 14 milioane de euro.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.