VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Proiect de 800 de mii de euro pentru consolidarea protecției drepturilor omului în R. Moldova, bani oferiți de Consiliul Europei

Republica Moldova va beneficia de un proiect în valoare de 800 de mii de euro pentru a consolida protecției drepturilor omului. Banii vor fi acordați de Consiliul Europei Oficiului Avocatului Poporului. Ombudsmanul Ceslav Panico declară că instituția pe care o conduce își propune să dezvolte, grație sprijinului financiar, noi instrumente și mecanisme pentru promovarea și protecția drepturilor omului la nivel național, să consolideze colaborarea cu Curtea Europeană a Drepturilor Omului și să exploreze intersecția dintre inteligența artificială și drepturile omului.

Proiectul Consiliului Europei „Sprijin pentru Oficiul Avocatului Poporului în Protecția Drepturilor Omului în Republica Moldova – Etapa I” a fost lansat oficial pe 8 mai. Avocatul Poporului, Ceslav Panico, susține că prin parteneriatul cu Consiliul Europei, instituția pe care o reprezintă se angajează să întărească și să promoveze independența și eficacitatea Oficiului, pentru a deveni o instituție-model, transmite Moldova 1.

„Este un pas important în alinierea la standardele europene în domeniul drepturilor omului și consolidarea statului de drept”, a declarat Ceslav Panico, potrivit unui comunicat emis de Oficiul Avocatului Poporului.

Potrivit sursei citate, prima etapă a proiectului, desfășurată în perioada 2024-2025, se va concentra pe îmbunătățirea managementului Oficiului Avocatului Poporului, digitalizarea serviciilor și includerea unor elementele ale inteligenții artificiale în sistemul OAP de colectare și analize de date și interacțiunea cu cetățenii prin mecanismele alternative-digitale. Totodată, proiectul își propune să consolideze relația cu Curtea Europeană a Drepturilor Omului și să promoveze drepturilor omului în societate.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.