VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Programul ”Satul European Expres” devine mai expres

Guvernul a intervenit astăzi cu modificări și a inclus în Documentul Unic de Program, denumit DUP, pentru 2022-2024, proiectele selectate în cadrul Programului Național „Satul European Expres”, ce prevede aprobarea unor proiecte mai rapide pentru 400 de primării.

”Dat fiind numărul mare de note conceptuale depuse în cadrul apelului de concurs – 680 până în prezent, au fost selectate 399 de proiecte cu o valoare de circa 172,3 milioane de lei, bani alocați din bugetul de stat prin intermediul  Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL). Majoritatea proiectelor au fost depuse pentru reabilitarea infrastructurii sportive și sociale – 192 de proiecte, iar alte 70 de inițiative locale se referă la modernizarea sistemelor de iluminat public. Pentru reabilitarea clădirilor publice, vor fi implementate 64 de proiecte, iar pentru renovarea centrelor culturale au fost selectate 46 de inițiative. De asemenea, în alte 27 de localități vor fi realizate proiecte de eficientizare energetică”, se arată în comunicatul Guvernului.

Guvernul mai vine să sprijine și condițiile în care se vor oferi servicii de îngrijire a copiilor până la 3 ani, prin extinderea numărului de creșe. În acest sens, a fost organizat concursul în cadrul apelului competitiv de granturi mici, la care au participat autoritățile publice locale de nivelul I, ale căror localități au o populație mai mare de 5000 de locuitori.  În urma acestuia au fost selectate 22 de proiecte de construcție sau reabilitare a creșelor, cu o valoare de 10 milioane de lei.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.