VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Programările pentru depunerea cererilor pentru a obține certificatele, copiile și extrasele din documentele de arhivă pot fi făcute online

Persoanele fizice și juridice din Republica Moldova, inclusiv cele din diasporă, dar și cetățenii străini se pot programa online pentru depunerea cererilor privind obținerea certificatelor, copiilor și extraselor din documentele de arhivă. Agenția Națională a Arhivelor (ANA), în comun cu Ministerul Justiției și Agenția de Guvernare Electronică, a elaborat un sistem informațional de programări online, care este deja funcțional.

Pe lângă programările pentru solicitarea documentelor de arhivă (inclusiv certificatele tematice), prin intermediul acestei platforme persoanele interesate se pot programa pentru efectuarea cercetărilor în sala de studiu.

„Platforma poate fi accesată de pe pagina principală a instituției: www.arhiva.gov.md, secțiunea „Programări ONLINE”. Serviciul este gratuit și va fi disponibil pentru programări după data de 2 octombrie, deoarece până atunci au fost completate toate programările prin vechiul sistem sau prin telefon”, se menționează într-un comunicat al Ministerului Justiției.

Sistemul informațional de programări online a fost elaborat pentru a simplifica accesul persoanelor fizice și juridice la serviciile publice prestate de către ANA, dar și pentru a eficientiza activitatea instituției. La etapa a doua a modernizării serviciilor publice prestate de către ANA, solicitanții vor putea depune în format online și solicitările propriu-zise.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.