VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, rămâne sub control judiciar pentru încă 60 de zile. Decizia CA Chișinău

Procurorul General suspendat, Alexandr Stoianoglo, cercetat pentru corupere pasivă, fals în declarații, abuz în serviciu și depășirea atribuțiilor de serviciu, rămâne sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile. Magistrații Curții de Apel (CA) Chișinău au admis joi, 25 august, recursurile formulate de procurorul anticorupție și apărătorii procurorului general suspendat.

Astfel, magistrații de la apel au admis solicitarea procurorului de caz, și au prelungit termenul măsurii preventive sub formă de liberarea provizorie subcontrol judiciar, cu eliberarea unui mandat judecătoresc, pe un termen de 60 zile, în privința lui Stoianoglo.

Potrivit deciziei magistraților de la CA Chișinău, pe timpul cât se află sub control judiciar, Procurorul General suspendat trebuie să respecte o serie de obligații între care:

– să se prezinte la organul de urmărire penală sau, după caz, la instanța dejudecată ori de câte ori este citat și,

– să nu săvârșească acțiuni de natură să împiedice aflarea adevărului înprocesul penal.

Prin încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana din 11 august a fost admis parțial demersul procurorului anticorupție, fiind prelungită măsura preventivă aplicată Procurorului General suspendat, pe un termen de 30 zile. Prin urmare, acest fapt a constituit temei de contestare cu recurs a deciziei primei instanțe de către procurorul de caz.

Potrivit încheierii Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana din 11 august procurorul general suspendat urma să respecte o serie de obligații între care:

– să comunice organului de urmărire penală sau, după caz, instanței de judecată orice schimbare de domiciliu;

– să se prezinte la organul de urmărire penală sau, după caz, la instanța de judecată ori de câte ori este citat;

– să nu intre în legătură cu participanții la proces, cu alte persoane care au legătură directă sau indirectă cu cauza penală vizată;

– să nu săvârșească acțiuni de natură să împiedice aflarea adevărului în procesul penal;

– să predea pașaportul procurorului de caz.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, la acest moment procurorilor le-a fost înmânat doar dispozitivul deciziei Curții de Apel Chișinău de astăzi dar nu le-a fost prezentată partea motivantă a acesteia.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.