VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Procurorii au terminat urmărirea penală în privința procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo

Procurorul desemnat de Consiliul Superior al Procurorilor, Victor Furtuna informează despre terminarea urmăririi penale în privința Procurorului General suspendat, Alexandr Stoianoglo, învinuit pe trei capete de acuzare.

Mai exact, Procurorului General suspendat i se impută săvârșirea infracțiunilor de:
–     abuz de serviciu, săvârșit în interesul unui organizații criminale, manifestat prin eliberarea din detenție a condamnatului Veaceslav Platon și renunțarea ilegală la acuzarea, în rezultatul căruia a fost cauzat bugetului public național un prejudiciu în sumă de 869 224 839,76lei( art. 47, 327 alin.(3) din Codul penal);
–    corupere pasivă, manifestată prin primirea și acceptarea de bunuri și avantaje sub orice formă ce nu i se cuvin de la Veaceslav Platon, în sumă de 63 233 032,7lei(art.324 din Codul penal);

–    falsul în declarații, caracterizat prin neincluderea intenționată în declarația de avere și interese personale a faptului că soția sa, începând cu data de 05.01.2021 este unul din beneficiarii efectivi ai unei societăți înregistrate în Ucraina (art.352/1 alin.(2) din Codul penal).

Conform Procuraturii Generale, urmărirea penală este terminată și în privința a doi procurori din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, cărora le este incriminat că au acționat  împreună și de comun acord cu Procurorul General suspendat, la eliberarea din detenție a condamnatului Veaceslav Platon și renunțarea ilegală la acuzarea (art. 327 alin.(3) din Codul penal).După ce partea apărării va lua cunoștință de materialele dosarului, acesta va fi transmis instanței pentru examinare în fond. 

Procuratura Anticorupție efectuează în continuare urmărirea penală pe alte două cauze penale în care este vizat Procurorul General suspendat și care se referă la abuzul de serviciu comis în calitate de ex-președinte al Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică a Parlamentului Republicii Moldova, dar și cu privire la îmbogățirea ilicită a acestuia.

Citiți și: Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, rămâne sub control judiciar pentru încă 60 de zile. Decizia CA Chișinău

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.