VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Procuratura Anticorupție pornește un proces penal pentru a face lumină în cazul concursului anulat pentru șefia Procuraturii Generale

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, susține că instituția pe care o conduce s-a autosesizat și pornește un proces penal pentru a elucida toate circumstanțele organizării concursului pentru alegerea unui candidat la șefia Procuraturii Generale, ale cărui rezultate au fost anulate pe 28 februarie în urma unei decizii a Consiliului Superior al Procurorilor.

„Mai mulți experți, juriști s-au exprimat public despre faptul că este necesar să aibă loc o anchetă pentru a elucida toate circumstanțele acestui concurs. Să determină, de exemplu, dacă a fost o greșeală sau un abuz sau o situație de influență din interior sau din afară. Reieșind din informația apărută, Procuratura Anticorupție s-a autosesizat și a fost înregistrat un proces-verbal care expune circumstanțele depistate și înregistrarea acestui proces-verbal și pornirea unui proces penal ne va permite să examinăm circumstanțele acestui concurs și să adoptăm unele soluții”, a declarat Veronica Dragalin.

Amintim, pe 28 februarie, Procuratura Anticorupție și-a exprimat, printr-un comunicat, îngrijorarea față de modul cum a fost organizat concursul pentru funcția de șef al Procuraturii Generale. Instituția a cerut convocarea Adunării Generale a Procurorilor cu prezența fizică a tuturor membrilor.

În opinia Procuraturii Anticorupție, tot corpul de procurori din țară trebuie să dezbată, expună și decidă asupra modului în care s-a desfășurat acest concurs și măsurile ce urmează a fi întreprinse pentru a evita pe viitor astfel de situații.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.