VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Mircea Geoană: Amenințările Rusiei cu armele nucleare – o intimidare psihologică, decât un plan real

Secretarul general adjunct al Alianței Nord-Atlantice, Mircea Geoană, susține că amenințările Rusiei cu armele nucleare sunt, mai degrabă, o încercare de intimidare psihologică decât un plan real. Reacția vine după ce președintele Vladimir Putin a amenințat Occidentul, în discursul său către națiune, afirmând că forțele nucleare strategice ale Rusiei sunt pregătite și capabile să lovească țările NATO.

Mircea Geoană a declarat, într-un interviu pentru El Pais, citat de Digi24, că nu vede nicio amenințare iminentă a Rusiei de a folosi aceste arme.

„Am văzut amenințări nucleare din partea liderilor ruși cel puțin de la începutul războiului de acum doi ani. Acestea reprezintă o mare iresponsabilitate pentru o superputere nucleară precum Rusia, care are obligația de a acționa cu moderație. Face parte din arsenalul lor de intimidare și presiune psihologică. Este un discurs care aprofundează logica intimidării psihologice mai mult decât intențiile reale. Nu vedem nicio amenințare iminentă a Rusiei de a folosi aceste arme. Dar aceste declarații sunt în sine foarte periculoase, pentru că erodează încrederea. Rusia cunoaște consecințele unui astfel de pas. Este modul său grandilocvent de a ataca Occidentul, cum ar fi atunci când descrie războiul pe care l-a declanșat în Ucraina drept un război al civilizațiilor sau când susține că Occidentul încearcă să distrugă Rusia, ceea ce este total absurd”, a declarat secretarul general adjunct al NATO. 

Putin a amenințat joi, în timpul discursului său în fața Adunării Federale, că Rusia are pregătite armele nucleare și că orice atac al NATO va duce la folosirea acestora. „Forțele nucleare strategice ale Rusiei sunt într-o stare de deplină pregătire. Occidentul încearcă să tragă Rusia într-o cursă a înarmărilor, să repete trucul ca în URSS în anii 1980. Occidentul spune că Rusia va ataca Europa, asta este o prostie. Occidentul nu înțelege ce se întâmplă în Ucraina – ei cred că acestea sunt un fel de desene animate. Avem și noi arme capabile să lovească ținte de pe teritoriul vostru.(…) Forțele NATO se pregătesc să ne lovească teritoriul, folosind cele mai eficiente forțe pe care le au pentru a o face. Soarta oricărei țări care atacă Rusia va fi mai tragică decât orice lucru cu care s-ar putea confrunta Rusia. Ei înțeleg că și noi avem arme care i-ar putea învinge pe propriul teritoriu. Orice atac ar duce la folosirea armei nucleare. Oare ei nu înțeleg asta? Occidentul se consideră suprem, dar rusofobia îi orbește și îi privează de rațiune. Fără Rusia nu există pace reală în lume”, a declarat președintele rus. 

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.