VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Procedurile vamale pentru transportul gazelor naturale și altor produse energetice, simplificate

Executivul a aprobat în ședința din 11 ianuarie curent, modificări la reglementările vamale, menite să faciliteze transportul gazelor naturale și a altor produse energetice, necesare pentru crearea condițiilor de implementare a serviciilor de capacitate întreruptibilă, în conformitate cu Codul Rețelei de Gaze (CAM) și Codul Vamal al UE, precum și Regulamentul de punere în aplicare al acestuia.

Noile modificări vor simplifica procedurile vamale pentru toate tipurile de mărfuri transportate prin instalație de transport fix (electricitate, gaze naturale și petrol), prin introducerea serviciilor de depozitare temporară și excluderea depunerii declarației de tranzit și a garanției vamale, ambele măsuri fiind necesare pentru alte tipuri de transport/mărfuri.

Prin operarea acestor modificări, se vor reduce costurile pentru mediul de afaceri și autoritatea vamală, oferind un cadru de reglementare previzibil privind transportul produselor energetice, precum și vor oferi mai multe oportunități participanților pe piața gazelor, inclusiv servicii pentru transportul de gaz cu flux revers.

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.