VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Procedura de stingere a obligației fiscale prin compensare sau restituire a mijloacelor bănești, simplificată

Procedura de depunere a cererii privind stingerea obligației fiscale prin compensare şi/sau restituirea mijloacelor bănești va fi simplificată. O decizie în acest sens a fost aprobată de Executiv. 

Astfel, în contextul digitizării serviciilor publice prestate în folosul contribuabililor, Regulamentul privind stingerea obligației fiscale prin compensare și/sau restituirea mijloacelor bănești se completează cu norme ce reglementează posibilitatea depunerii cererii respective pe cale electronică, prin intermediul Sistemului Informațional al Serviciului Fiscal de Stat, precum și informarea contribuabilului despre efectuarea operațiunilor de compensare.

De asemenea, modificarea Regulamentului sus-menționat urmărește extinderea procedurilor de compensare și restituire și pentru primele de asigurare obligatorie de asistență medicală şi contribuții de asigurări sociale de stat obligatorii stabilite în cotă procentuală, taxei de stat și amenzilor contravenționale/penale, precum și stabilirea posibilității de restituire a mijloacelor bănești, fără cererea contribuabilului, atunci când mijloacele bănești au fost încasate eronat de către Serviciul Fiscal de Stat. 

Modificările propuse prin proiect au menirea de a simplifica procedura de solicitare a restituirii mijloacelor bănești din buget, precum și nemijlocit restituirea acestora, fapt ce va spori nivelul de accesibilitate al serviciului respectiv pentru contribuabili.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.