VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Problemele fermierilor din Dubăsari, supuși unor noi presiuni din partea Tiraspolului, abordate de Oleg Serebrian

Problemele fermierilor moldoveni din raionul Dubăsari, care dețin terenuri după traseul Tiraspol-Camenca, au fost abordate de vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, în cadrul unei vizite în raionul Dubăsari.

„În incinta Consiliului Raional Dubăsari au fost purtate discuții cu primarii localităților din raion, agenții economici și fermierii deținători de terenuri după traseul Râbnița-Tiraspol. În cadrul dialogului au fost abordate problemele cu care se confruntă fermierii și s-a agreat că vor fi identificate soluții pentru acestea”, se arată într-un comunicat al Biroului pentru Reintegrare.

Amintim, din 1 ianuarie, când a intrat noul Cod Vamal, companiile din regiunea transnistreană achită aceleași taxe vamale ca și cele din dreapta Nistrului, după ce mulți ani au fost scutite de plată. Drept răspuns, pe 17 ianuarie, pretinsul legislativ de la Tiraspol a impus „plăți vamale” pentru fermierii din Dubăsari.

Potrivit Biroului pentru Reintegrare, în prezent, 15 agenți economici din comunele Cocieri, Molovata Nouă, Coșnița și Doroțcaia din raionul Dubăsari au în depozitele aflate după traseul Tiraspol – Camenca aproximativ 950 tone de porumb, 780 tone de floarea-soarelui, 770 tone de grâu și 50 tone de orz.

Tot în cadrul vizitei din Dubăsari, vicepremierul Oleg Serebrian a vizitat și Liceul „Ion Creangă” din comuna Coșnița și Liceul din Doroțcaia. Prin intermediul Programului activităților de reintegrare a țării pentru anul 2023, aceste două instituții au beneficiat de aproximativ 1,9 milioane de lei pentru lucrări de infrastructură.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.