VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Problema terenurilor agricole amplasate după traseul Camenca–Tiraspol și asigurarea liberei circulații, discutate de Oleg Serebrian la Doroțcaia

Viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian în comun cu deputatul în Parlamentul Republicii Moldova Roman Roșca și reprezentanții Biroului politici de reintegrare a întreprins o vizită de lucru, joi 12 ianuarie în satul Doroțcaia din raionul Dubăsari.

În cadrul discuțiilor purtate cu reprezentanții administrației publice locale, locuitorii și agenții economici din sat, precum și cu funcționarii Oficiului teritorial al Cancelariei de Stat, au fost abordate mai multe subiecte de interes pentru s. Doroțcaia, cu precădere referitoare la dezvoltarea și modernizarea acestuia.

Subiecte prioritare de discuții au constituit problema terenurilor agricole amplasate după traseul Camenca–Tiraspol, asigurarea liberei circulații prin eliminarea necondiționată a barierelor create artificial de Tiraspol și alte măsuri de sprijin oferite de Guvern.

Printre problemele examinate au figurat: necesitatea modernizării infrastructurii educativ-culturale și valorificarea potențialului turistic din comunitate, dezvoltarea infrastructurii locale, susținerea inițiativelor de afaceri în mediul rural, ș.a.

Oficialii de la Chișinău au vizitat Grădinița de copii „Scufița Roșie” și Liceul Teoretic Doroțcaia, care au beneficiat de proiecte de dezvoltare în valoare de 1,3 mln. de lei finanțate de la bugetul de stat, prin intermediul Programului activităților de reintegrare a țării pentru anul 2022.

Este de menționat că în perioada 2011-2022 satul Doroțcaia a beneficiat de 18 proiecte de dezvoltare, finanțate prin intermediul Programului activităților de reintegrare a țării, a căror valoare depășește 4 mln lei.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.