VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Problema posturilor ilegale în Zona de Securitate, discutată de către membrii CUC la Bender

Comisia Unificată de Control s-a reunit în ședință săptămânală la Bender la 29 februarie. Delegațiile au venit cu propuneri în încercarea de a găsi o soluție la problema posturilor ilegale ale structurilor de forță subordonate Tiraspolului amplasate în Zona de Securitate. Potrivit Biroului de Reintegrare, nici de această dată părțile nu au ajuns la un consens.

Delegația Republicii Moldova își menține poziția că libera circulație trebuie asigurată în Zona de Securitate, iar posturile ilegale trebuie eliminate din perimetrul de responsabilitate a Forțelor Mixte de Menținere a Păcii.

De asemenea, reprezentanții Chișinăului au solicitat neadmiterea provocărilor pe durata manifestărilor preconizate pentru 2 martie curent în localitățile din Zona de Securitate. Acestea vor fi dedicate comemorării eroilor căzuți în anul 1992 în luptele pentru independența țării. Ordinea publică va fi asigurată subdiviziunile teritoriale a Inspectoratului General al Poliției, iar reprezentanților Misiunii OSCE și ai Ucrainei în Comisia Unificată de Control li s-a solicitat suportul în monitorizarea situației în Zona de Securitate.   

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.