VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Prioritățile Mitropoliei Basarabiei, discutate la ședința sinodului

Situația aderării parohiilor Mitropoliei Moldovei la cea a Basarabiei a fost abordată în cadrul unei ședințe a sinodului Mitropoliei Basarabiei, acolo unde au fost discutate prioritățile bisericii pentru următorii ani. De pildă, printre proiectele ce urmează să fie inițiate sau finalizate în 2024 se numără construcția unei catedrale și a unui centru social în Chișinău, dar și înființarea unui post TV și de Radio al Mitropoliei Basarabiei.

La ședința sinodului, condusă de ÎPS Petru și la care au participat episcopul de Bălți, Antonie, și cel al Basarabiei de Sud, Veniamin, a fost asumată și ideea de a declara anul 2025 drept An Centenar al Mitropoliei Basarabiei și Centenar al Patriarhiei Române.

De asemenea, au fost propuse modalități de distribuire a sumei de 2 milioane de euro ce va fi alocată anual de către București pentru sprijinirea activităților din fiecare eparhie.

”În cadrul întâlnirii, Preasfințitul Părinte Veniamin a prezentat un raport impresionant privind activitățile din Eparhia Basarabiei de Sud, incluzând 30 de șantiere de construcție și reparație a lăcașurilor de cult. Preasfințitul Părinte Antonie, Episcop de Bălți, a prezentat un plan de activitate ce vizează construcția catedralei episcopale din Bălți și alte proiecte culturale, pastorale și misionare importante”, se mai arată în comunicatul Mitropoliei Basarabiei.

Spre sfârșitul ședinței sinodului, discuțiilor s-a alăturat și secretarul de stat pentru Culte al Guvernului României, Ciprian Vasile Olinici.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.