VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Prioritățile de cooperare cu executivul UE în 2024, discutate de Cristina Gherasimov cu reprezentanții Comisiei Europene

Prioritățile de cooperare pentru 2024 cu executivul Uniunii Europene au fost discutate, la Chișinău, de către secretara de stat a MAEIE Cristina Gherasimov cu reprezentanții Comisiei Europene. În Capitală a avut loc misiunea de programare anuală a Comisiei Europene la care au participat reprezentanții Direcției Generale Vecinătate și Negocieri privind Extinderea și Serviciului European de Acțiune Externă, care au discutat despre necesitățile de asistență, precum și abordarea subiectelor conexe procesului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

„În acest sens, a fost relatat stadiul de implementare a celor trei recomandări formulate de Comisia Europeană și informarea referitor la aprobarea actualizării Planului Național de Aderare 2024-2027 care cuprinde recomandările Comisiei Europene reflectate în Raportul de Extindere 2023”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe.

Adițional, au fost subliniate eforturile instituțiilor naționale în cadrul procesului de autoevaluare a legislației naționale cu acquis-ul UE. De asemenea, în contextul deciziei pozitive a Consiliului European de a deschide negocierile de aderare cu Republica Moldova, interlocutorii au proiectat etapele relevante ce urmează a fi parcurse pentru avansarea dialogului cu Uniunea Europeană.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.