VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Primul transport cu cereale care a plecat din Ucraina, refuzat de cumpărătorul final din Liban

Primul transport cu 26 de tone de porumb care a plecat din Ucraina, lunea trecută, a fost refuzat de cumpărătorul final din Liban. Potrivit Ambasadei ucrainene din Liban, a fost invocată o întârziere de peste cinci luni.

Nava cargo „Razoni” sub pavilionul statului Sierra Leone a plecat pe 1 august din portul Odesa, fiind prima navă comercială care a părăsit un port ucrainean, după ce Rusia și Ucraina au semnat acorduri separate cu Turcia și ONU în vederea exporturilor de cereale ucrainene, scriu jurnaliștii de la Bloomberg

Ajuns în Liban, transportul a fost refuzat de către clientul libanez, potrivit Ambasadei ucrainene la Beirut. Diplomații anunță că acum expeditorul caută alt cumpărător, pentru a putea descărca cele 26 de mii de tone de porumb.

Razoni este în prezent ancorat în Marea Mediterană, arată datele de urmărire a navelor. Sursa: Bloomberg

Guvernul libanez a anunțat, printr-un purtător de cuvânt, că nu este implicat în tranzacție, întrucât încărcătura era destinată unui cumpărător din sectorul privat. ONU a transmis, la rândul său, că nu poate interveni pentru stabilirea unor destinații pentru cereale, acestea fiind decizii de ordin comercial. 

Potrivit unui bilanț al Ministerului turc al Apărării, de la 1 august Ucraina livrat circa 243 de mii de tone de cereale.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.