VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Primul Centru de Justiție Familială din Republica Moldova, deschis

Astăzi a fost deschis Centrul de Justiție Familială – o nouă subdiviziune a Poliției, care va asigura un răspuns intersectorial prompt la cazurile de violență, centrat pe particularitățile și necesitățile speciale ale victimelor violenței.

Pentru noi, această subdiviziune reprezintă un sprijin substanțial care va facilita îndeplinirea misiunilor de serviciu, pornind de la procedurile de evaluare a riscurilor și necesităților de asistență a victimelor, asigurarea condițiilor de siguranță, dar și acțiunile procesuale prompte din partea polițiștilor prin colectarea și prelevarea primelor probe în cadrul procesului penal sau contravențional”, a declarat șeful Poliției, Viorel Cernăuțeanu.

Menționăm că, la insistenţa MAI, în bugetul pentru anul 2023, a fost constituită o linie bugetară specială, care permite operaţionalizarea Centrului de Justiție Familială din bani publici. 

Prin forma sa de organizare, Centrul va reprezenta o subdiviziune a Inspectoratului General al Poliției, cu regim de activitate continuu (24 ore pe zi, 7 zile pe săptămână), unde instituțiile publice și cele private vor delega specialiști pentru a oferi asistență complexă victimelor violenței în familie și violenței sexuale. O astfel de aboradre integrată va reduce numărul instituțiilor și specialiștilor cu care victimele sunt nevoite să interacționeze pe durata procesului de justiție.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.