VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Primul caz de gripă sezonieră, înregistrat în R. Moldova

în Republica Moldova a fost înregistrat primul caz de gripă sezonieră. Despre aceasta anunță Agenția Națională pentru Sănătate Publică.

Potrivit sursei citate, cazul a fost înregistrat în perioada 27 noiembrie – 3 decembrie 2023.

În săptămâna nominalizată, a fost înregistrat un caz de gripă sezonieră, confirmat cu virusul A(H1N1), la o persoană de genul masculin, în vârstă de 78 ani, din raionul Ialoveni, nevaccinat împotriva gripei sezoniere”, precizează ANSP.

Totodată, ANSP anunță că morbiditatea prin infecții acute a căilor respiratorii superioare (IACRS) s-a manifestat la un nivel de intensitate joasă, cu o descreștere de 2,1% în comparație cu săptămâna precedentă a acesteia și o descreștere cu 34,4% comparativ cu aceeași perioadă a sezonului precedent și a constituit 245,99 cazuri la 100 mii populație. 

În total, au fost înregistrate 6310 cazuri de IACRS, majoritatea fiind la copii de 0-14 ani – 61%. 

Din numărul bolnavilor cu IACRS, 217 (3,4%) au fost spitalizați.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.