VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Primii 3800 de funcționari și bugetari s-au înscris pentru noua etapă a programului de studiere a limbii române

Peste 3800 de funcționari și bugetari din diferite instituții publice s-au în scris, în ultimele patru zile, în cadrul noii etape a Programului național de studiere a limbii române. Cursurile sunt gratuite, cheltuielile fiind acoperite din bugetul de stat. Înscrierile vor continua până în data de 29 februarie.

Ulterior, cursurile vor fi organizate atât cu prezență fizică, cât și online, în perioada martie-decembrie 2024. La final, participanții vor obține un certificat cu indicarea nivelului de competență lingvistică de cunoaștere a limbii române, în conformitate cu prevederile Cadrului European Comun de Referință pentru Limbi.

Amintim, în 2023, în cadrul Programul național de studiere a limbii române au fost înscrise 6550 de persoane. Pentru organizarea și desfășurarea cursurilor gratuite, din bugetul de stat au fost alocate peste 6 milioane de lei. 

Beneficiarii programului sunt cadre didactice, medici și asistenți medicali, funcționari din administrația publică, angajați din domeniul justiției, economie, inclusiv alte categorii de adulți. Pentru acest an, bugetul programului este de 8 milioane de lei. Durata unui curs va fi, în medie, de 120 de ore, în funcție de nivelul de competență lingvistică.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.