VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Primăria Chișinău își propune să acopere financiar 100 de proceduri de fertilizare in vitro

Autoritățile locale din Chișinău examinează posibilitatea de a susține familiile în dificultate de a avea copii. Se propune acoperirea financiară a 100 de proceduri de fertilizare in vitro, inclusiv cheltuielile pentru medicamentele și investigațiile necesare. Despre aceasta a anunțat șeful Direcției generale asistență medicală și socială, Boris Gîlca, la ședința săptămânală de la Primărie.

„În acest caz, municipiul Chișinău vine și în susținerea programului național. Cunoaștem că Ministerul Sănătății și Compania Națională de Asigurări în Medicină susține 60 de proceduri de fertilizare in vitro anual la nivel de țară, ceea ce, în viziunea noastră, este foarte puțin.

Și acolo finanțarea este doar parțială, practic în jumătate cât costă o procedură de fertilizare in vitro, iar cealaltă jumătate, în special pentru medicamentele costisitoare, este acoperită de aceste familii în dificultate”, a spus Boris Gîlca, potrivit IPN.

Șeful direcției a menționat că inițiativa lansată presupune „o formulă de solidaritate și de debirocratizare a susținerii sociale și medicale pentru aceste familii”. Până la sfârșitul anului programul va fi înaintat în Consiliul municipal Chișinău pentru aprobare.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.