VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Prima ședință a Comisiei guvernamentale pentru integrare europeană. Gavrilița: De noi depinde viteza cu care ne vom mișca

Comisia guvernamentală pentru integrare europeană s-a întrunit în ședință pentru a evalua gradul de implementare a reformelor și a stabili acțiunile ce urmează a fi realizate în viitorul apropiat. 

În debutul ședinței, premierul Natalia Gavrilița a subliniat că aceasta este prima ședință a Comisiei guvernamentale pentru integrare europeană după primirea statutului de țară candidată la UE.

„Ne aflăm aici pentru a revitaliza formatul comisiei și pentru a aranja procesele ce țin de Guvern, autorități și toți factorii responsabili care participă la negocieri. În această ordine de idei, trebuie să menționăm că o serie de acțiuni importante au fost făcute deja pe platforma prezidențială a Comisiei Naționale pentru Integrare Europeană.

Un lucru este cert: de noi depinde viteza cu care ne vom mișca în implementarea tuturor punctelor și atingerea valorilor care ne-au motivat să depunem cererea de integrare europeană”, a declarat Natalia Gavrilița.

Menționăm că pe ordinea de zi au fost incluse mai multe subiecte, printre care analiza implementării Planului de acțiuni propus de Comisia Europeană, confirmarea Agendei de asociere pentru 2021-2027, care urmează a fi adoptată în luna decembrie, și crearea a 35 de grupuri de lucru responsabile de ajustarea legislației naționale la cea europeană. 

Citește și: Nicu Popescu: Se înregistrează un progres vizibil în implementarea acțiunilor propuse de Comisia Europeană

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.