VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Prima reacție a UE după ce Putin a semnat anexarea patru regiuni ale Ucrainei

Uniunea Europeană a declarat vineri că a condamnat ferm anexarea de către Rusia a regiunilor ocupate din Ucraina, adăugând că nu va recunoaște niciodată referendumurile „ilegale” organizate acolo și că își va înăspri sancțiunile pentru a crește presiunea asupra Moscovei, relatează Reuters.

Consiliul European a declarat în numele celor 27 de membri că subminarea intenționată de către Rusia a ordinii internaționale pune în pericol securitatea globală.

„Nu recunoaștem și nu vom recunoaște niciodată „referendumurile” ilegale pe care Rusia le-a conceput ca pretext pentru a continua această încălcare a independenței, suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei, nici rezultatele lor falsificate și ilegale”, se arată în comunicat.

„Vom întări măsurile noastre restrictive de contracarare a acțiunilor ilegale ale Rusiei. Vom crește și mai mult presiunea asupra Rusiei pentru a pune capăt războiului său de agresiune”, se arată în comunicat, scrie hotnews.ro. Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat vineri că anexarea de către Rusia a patru regiuni ucrainene este ilegală și că terenurile ocupate vor rămâne parte a Ucrainei.

„Anexarea ilegală proclamată de (președintele rus Vladimir) Putin nu va schimba nimic”, a spus von der Leyen pe Twitter după anexarea de către Rusia a zonelor Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie.

„Toate teritoriile ocupate ilegal de invadatorii ruși sunt pământ ucrainean și vor face întotdeauna parte din această națiune suverană”, a adăugat von der Leyen.

Președintele rus Vladimir Putin a semnat vineri documente pentru anexarea a patru teritorii ucrainene la Rusia, în cadrul unei ceremonii televizate la Kremlin.

Rusia a declarat anexările regiunilor – Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson – după ce a organizat așa-zise „referendumuri” în zonele ocupate din Ucraina.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.