VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Claus Neukirch își încheie mandatul de șef al Misiunii OSCE în Moldova

Claus Neukirch își încheie mandatul de șef al Misiunii OSCE în Moldova și mediator OSCE în procesul de reglementare transnistreană.

„Menținerea păcii și stabilității pe ambele maluri ale Nistrului este ceea ce va conta în zilele, săptămânile și lunile următoare și sunt încrezător că Misiunea va continua să ofere contribuția sa remarcabilă la acest proces. Îi doresc succesorului meu, părților și oamenilor de pe ambele maluri ale râului Nistru tot succesul posibil în cele mai importante eforturi din aceste vremuri: Menținerea păcii și stabilității”, a declarat Claus Neukirch, potrivit IPN.

„Sunt cu adevărat recunoscător colegilor mei din Misiunea OSCE, tuturor omologilor și participanților la procesul de negociere, partenerilor și tuturor delegațiilor pentru sprijinul extraordinar, cooperarea activă și interesul pe care l-au manifestat față de Misiune în toți acești ani. Nici un efort de mediere nu ar fi reușit fără sprijinul și cooperarea lor extraordinară”, a mai spus oficialul.

Misiunea OSCE în Moldova precizează că prioritatea sa este de a contribui la realizarea unei soluționări politice durabile și cuprinzătoare a conflictului transnistrean, bazată pe integritatea teritorială și suveranitatea Republicii Moldova în cadrul granițelor sale recunoscute la nivel internațional, cu statut special pentru regiunea transnistrean.

Claus Neukirch a fost numit șef al Misiunii OSCE din Moldova în septembrie 2018.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.