VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Prima navă încărcată cu cereale a pornit din Ucraina către Liban

Prima navă încărcată cu cereale a pornit din Ucraina către Liban. Este primul transport direct dintr-un port ucrainean de la amplul război declanșat de Rusia împotriva statului său vecin. Se crede că reluarea exportrurilor va relaxa criza alimentară globală.

Încărcată cu 26.000 de tone de porumb, prima navă, sub pavilion Sierra Leone, se duce la Tripoli, în Liban, țară care se afla într-o situație alimentară catastrofală, mai ales după exploziile produse în portul principal din Beirut care au distrus silozuri de cereale acum trei ani, dar și în urma incendiilor de acum o săptămână.

„Exporturile prin porturi sunt un succes colosal în asigurarea securității alimentare globale”

a scris ministrul ucrainean al Infrastructurii, Aleksandr Kubrakov, pe contul său de Facebook, menționând că Ucraina este al 4-lea cel mai mare exportator de porumb din lume.

Alte 16 nave ucrainene sunt pregătite să exporte cereale mai ales în Orient și Africa și toate vor traversa Marea Neagră pe culoare sigure, ca urmare a unui acord internațional susținut de ONU și Turcia. De asemenea, traseele navelor vor fi inspectate inclusiv din satelit pentru ca în fața lor să nu se afle mine.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.