VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Prima conferință privind negocierile de aderare R. Moldova – UE va avea loc în 25 iunie, anunță Cristina Gherasimov

Prima conferință de deschidere a negocierilor de aderare cu R. Moldova și Ucraina va avea loc pe 25 iunie. Anunțul a fost făcut de vicepremierul pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov.

„Ambasadorii țărilor membre pe lângă Uniunea Europeană au agreat, de principiu, cadrele de negociere pentru deschiderea oficială a negocierilor de aderare cu Republica Moldova și Ucraina. Drept urmare, la 25 iunie, Președinția belgiană a UE va convoca primele conferințe interguvernamentale cu cele două țări. Felicitări tuturor pentru acest moment istoric! Și mulțumim Președinției belgiene pentru această veste bună!”, a anunțat Cristina Gherasimov.

Amintim, în data de 7 iunie Comisia Europeană a anunțat că R. Moldova și Ucraina sunt pregătite să înceapă negocierile de aderare la UE. Într-un raport, Chișinăul a fost evaluat ca îndeplinind și ultimele trei recomandări ale Comisiei Europene, următorul pas fiind deja adoptarea de către statele membre ale UE a cadrului de negociere și convocarea primei Conferințe Interguvernamentale.

Scrisoarea comună de a iniția negocierile până la sfârșitul acestei luni a fost transmisă Consiliului UE de așa state europene precum România, Estonia, Finlanda, Germania, Letonia, Lituania, Polonia, Portugalia, Cehia, Slovacia, Slovenia și Suedia.

Comisia Europeană le-a transmis astăzi ambasadorilor UE că Republica Moldova și Ucraina au îndeplinit condițiile pentru a începe negocierile pentru aderarea la Uniunea Europeană.

În decembrie 2023, Consiliul European a decis deschiderea negocierilor de aderare a Republica Moldova la UE, iar în 13 martie 2024, Comisia Europeană a transmis spre examinare Consiliului European proiectul cadrului de negociere cu Republica Moldova.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.