VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Prim-ministrul Recean: „Promovarea exporturilor cu produse autohtone înseamnă mai multe locuri de muncă la noi acasă”

Premierul Dorin Recean a participat la deschiderea mesei rotunde dedicate diplomației economice, care se desfășoară la Chișinău, în perioada 10 – 13 aprilie, și reunește ambasadorii și consulii generali ai Republicii Moldova acreditați peste hotare. În discursul său, șeful Guvernului a subliniat importanța promovării produselor moldovenești peste hotare, prin fortificarea colaborărilor comercial-economice cu statele europene, intensificarea exporturilor și participarea activă la expozițiile internaționale cu impact.

„Promovarea exporturilor cu produse autohtone înseamnă mai multe locuri de muncă la noi acasă, diversificarea piețelor, atragerea investițiilor și dezvoltarea unor noi proiecte de infrastructură. Trebuie să prezentăm oportunitățile noastre potențialilor investitori, să vorbim despre beneficii și să continuăm să lucrăm pentru îmbunătățirea mediului de afaceri. În ciuda situației de securitate din regiune, țara noastră este stabilă, iar instituțiile statului sunt capabile să elimine încercările de destabilizare și să asigure pacea și liniștea în țară”, a menționat premierul Dorin Recean.

De asemenea, prim-ministrul a evidențiat 9 motive pentru care Republica Moldova merită să devină un punct de atracție prosper pentru investitorii străini, cu beneficii resimțite pentru cetățenii noștri, și a invitat corpul diplomatic să le promoveze în statele de acreditare.

„Cei care vor investi în Republica Moldova vor avea acces la piața Uniunii Europene, datorită Acordului de Liber Schimb, vor avea acces la piețele de capital și la resurse umane profesioniste și bine instruite. Bineînțeles, alinierea la aquis-ul comunitar ne va permite să avem instituții puternice și eficiente. Avem platforme de dezvoltare eficace, cum ar fi Zonele economice libere și Parcurile IT care corespund diverselor modele de afaceri, iar digitalizarea serviciilor publice și a economiei rămâne o prioritate a Guvernului. Urmează să extindem accesul la finanțare pentru întreprinderile mici și mijlocii și să investim în proiecte mari de infrastructură energetică, rutieră și feroviară”, a adăugat premierul Dorin Recean.

Evenimentul cu profil economic este organizat de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, în parteneriat cu Programul  de Dezvoltare a Dreptului Comercial din cadrul Departamentului de Comerț al SUA și Digital Park.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.