VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

FOTO/ Pește viu fără certificat sanitar și acte de proveniență. Ce au depistat inspectorii ANSA în urma controalelor

Inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) au desfășurat o serie de controale privind transportarea peștelui viu în mai multe regiuni ale țării, în urma cărora au constatat mai multe încălcări.

Conform ANSA, controalele efectuate în perioada 08-09 aprilie, s-au axat pe verificări în proximitatea locurilor de comercializare a peștelui viu în mai multe regiuni ale țării, pentru verificarea respectării cerințelor sanitare veterinare în timpul transportului, precum și comercializarea peștelui viu.

Inspectorii au depistat transportarea peștelui viu fără certificate sanitare veterinare și acte de proveniență; transportarea cu unități de transport neautorizat și care nu dispuneau de dotările corespunzătoare și transportarea peștelui care se bănuiește a fi dobândit prin activități de braconaj.

În urma controalelor desfășurate au fost întocmite mai multe procese-verbale, iar persoanele vinovate care au încălcat legislația urmează a fi sancționate conform Codului Contravențional al Republicii Moldova.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.