VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Prețul la motorină se apropie de 28 de lei

Benzina și motorina se scumpesc din nou. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a afișat noile prețuri plafon, valabile pentru perioada 31 august-1 septembrie.

Astfel, ANRE a stabilit plafonul de 27,92 lei pentru un litru de motorină, cu 18 bani mai mult față de ziua de marți, iar un litru de benzină cu cifra octanică 95 se va vinde cu cel mult 25,72 lei.

La începutul lunii septembrie anul trecut, un litru de benzină cu cifra octanică 95 costa 20,23 lei, iar un litru de motorină –16,42 lei. Pe parcursul anului a avut loc un val de scumpiri la carburanți, în luna iunie fiind atins un nivel istoric maximal al prețurilor. Un litru de benzină COR 95 costa 33,90 lei, iar un litru de motorină –32,46 lei.

ANRE garantează corectitudinea prețurilor maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard, calculate în conformitate cu actele normative în vigoare și monitorizează respectarea acestora de către toate companiile din sectorul respectiv.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.