VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Președintele Portugaliei a ajuns la Chișinău. Oficialul, întâmpinat cu onoruri de Maia Sandu

Președintele Portugaliei, Marcelo Rebelo de Sousa, a ajuns la Chișinău. În această dimineață, înaltul oficial a fost întâmpinat cu onoruri militare la Președinției în cadrul unei ceremonii. Liderul de la Lisabona a fost întâlnit de șefa statului, Maia Sandu, care, în curând, vor susține o conferință comună de presă.

În cadrul ceremoniei a avut loc o situație mai puțin plăcută. După tradiționalul salut al gărzii, președinta Maia Sandu a încercat să continue partea protocolară a ceremoniei și l-a invitat pe omologul său portughez să o urmeze pentru a-i prezenta echipa de la Președinție. Șefa statului a fost, însă, îndemnată de președintele portughez să mai stea în fața orchestrei prezidențiale, care tocmai începea intonarea imnului Portugaliei.

După întâlnirea cu Maia Sandu, liderul de la Lisabona va avea întrevederi cu președintele Parlamentului și cu premierul și va depune și flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare.

Mâine, în a doua zi a vizitei, Rebelo de Sousa va avea o întâlnire cu studenții Facultății de Drept și ai Facultății de Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative din cadrul Universității de Stat din Moldova.

De asemenea, șefa statului, Maia Sandu, și omologul său portughez vor participa la un forum organizat de Agenția de Investiții în cadrul căruia companiilor portugheze, prezente în regiune, li se vor  prezenta oportunitățile din Moldova. În cadrul forumului, va avea loc și ceremonia de semnare a Memorandumului de înțelegere între agențiile de investiții din ambele țări.

Amintim, la începutul lunii octombrie, Maia Sandu a efectuat o vizită oficială în Portugalia, acolo unde s-a întâlnit cu liderul de la Lisabona.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.