VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Fără exit-poll-uri la scrutinul din 5 noiembrie

La scrutinul locale de duminică, 5 noiembrie, nu va fi organizat niciun sondaj la ieșirea de la urne. Comisia Electorală Centrală a precizat că până în 28 octombrie, când a fost data limită pentru depunerea solicitărilor, nicio companie din domeniu nu a cerut autorizație pentru organizarea exit-poll-urilor, transmite IPN.

Pentru turul al doilea de scrutin, din 19 noiembrie, demersurile pentru exit-poll vor putea fi depuse cu șapte zile înainte de scrutin.

Totodată, Comisia Electorală Centrală anunță că azi, 30 octombrie, este termenul limită pentru confirmarea jurnaliștilor legitimați de instituțiile mass-media naționale și a liberilor profesioniști (bloggeri și vloggeri) în vederea reflectării și monitorizării alegerilor locale generale din 5 noiembrie 2023.

CEC precizează că, în conformitate cu legislația în vigoare, pentru reflectarea generală a alegerilor, cum ar filmări de protocol, inclusiv în incinta organelor electorale, interviuri, reportaje, jurnaliștii, inclusiv liberii profesioniști își exercită atribuțiile fără a avea nevoie de vreun permis special.

Pentru reflectarea și monitorizarea procesului electoral pe întreg teritoriul țării, însă, în toate consiliile electorale de circumscripție și la toate secțiile de votare, cererile privind confirmarea jurnaliștilor legitimați de instituțiile mass-media naționale și liberii profesioniști vor fi prezentate la CEC. 

Anterior, CEC a confirmat 39 de jurnaliști din partea a opt instituții mass-media.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.