VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, decorat cu o înaltă distincție a Ucrainei

Șeful legislativului, Igor Grosu, a fost decorat de președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, cu Ordinul Cneazului Iaroslav cel Înțelept, gradul II, distincție oferită de Kiev pentru contribuții remarcabile în domeniul consolidării statului și întăririi autorității internaționale a Ucrainei.

Distincția i-a fost acordată lui Igor Grosu de omologul său ucrainean, președintele Radei de la Kiev, Ruslan Stefanciuk, la Conferința Președinților Parlamentelor țărilor membre ale Consiliului Europei de la Dublin.  

”Onorat să fiu decorat de către președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. L-am asigurat pe președintele Stefanciuk, că Republica Moldova va continua să fie alături de vecinii și prietenii noștri din Ucraina, pentru că victoria Ucrainei este victoria lumii libere”, a scris Igor Grosu pe pagina sa de pe facebook.

Președintele Ucrainei a semnat pe 4 septembrie un decret prezidențial prin care a decorat oficiali din Statele Unite, Uniunea Europeană, ai NATO și din România și Republica Moldova „pentru contribuția personală și semnificativă adusă la consolidarea cooperării interstatale, sprijinirea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei, precum și pentru popularizarea statului ucrainean în lume”.

Anterior, în august 2021, Ordinul Cneazului Iaroslav cel Înțelept, gradul I, i-a fost conferit de Zelenski și președintei Republicii Moldova, Maia Sandu. Ordinul Cneazului Iaroslav cel Înțelept a fost instituit în anul 1995, iar până în 2008 a fost cea mai înaltă distincție a statului ucrainean acordată cetățenilor străini, după ce a fost instituit Ordinul Libertății.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.