VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Președintele Maia Sandu, la 3 ani de mandat: Vom merge înainte pentru a lăsa copiilor și tinerilor o Moldovă mai bună!

Astăzi, 15 noiembrie, se împlinesc trei ani de când Maia Sandu a fost aleasă în funcția de președinte al Republicii Moldova. Cu această ocazie, șefa statului a transmis un mesaj adresat cetățenilor.

Pe 15 noiembrie 2020, acum 3 ani, împreună cu cetățenii am obținut o victorie importantă! O victorie nu doar împotriva unui regim corupt, care bloca orice șansă de dezvoltare a Moldovei. Dar și o victorie pentru un viitor mai bun, o victorie a optimismului în fața deznădejdii, o victorie a unității moldovenilor și a puterii noastre de a ne decide soarta”, a scris Maia Sandu.

Totodată, șefa statului a subliniat că „victoria de acum 3 ani a fost victoria cetățenilor, de acasă și din diasporă, care au crezut în Moldova!”

În ciuda unei lupte nedrepte, în ciuda oricăror piedici, moldovenii s-au mobilizat fără precedent și am reușit să creăm o unitate de neînvins. Împreună am pornit pe un drum lung și dificil spre crearea unui stat cu adevărat liber, european, care să aibă grijă de toți cetățenii săi. Victoria nu a fost o destinație, ci un început. Și vom merge înainte pentru a îndeplini angajamentele pe care ni le-am asumat și pentru a lăsa copiilor și tinerilor o Moldovă mai bună”, a mai scris Maia Sandu.

Pe 15 noiembrie 2020, în Republica Moldova a avut loc cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Astfel, Maia Sandu a fost aleasă președinte al R. Moldova cu votul a aproape 940 de mii de moldoveni.

Maia Sandu este prima femeie președintă a Republicii Moldova. Totodată, este al șaselea președinte al Republicii Moldova și al patrulea șef de stat ales prin vot direct după Mircea Snegur (1991 – 1997), Petru Lucinschi (1997 – 2001) și Igor Dodon (2016 – 2020). Alți doi președinți, Vladimir Voronin (2001 – 2009) și Nicolae Timofti (2012 – 2016) au fost aleși de Parlament.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.