VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Preşedintele Ilham Aliev a arborat drapelul național azer în capitala regiunii Nagorno-Karabah

Preşedintele azer Ilham Aliev a înălţat duminică drapelul naţional azer în capitala fostei regiuni separatiste Nagorno-Karabah.

Se întâmplă după ce luna trecută enclava populată majoritar de etnici armeni a fost readusă sub controlul Azerbaidjanului în urma unei operațiuni militare rapide a armatei azere, relatează agențiile de presă internaționale, citate de Agerpres.ro.

”Preşedintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliev, a înălţat drapelul naţional al Republicii Azerbaidjan în oraşul Khankendi şi a rostit un discurs”, a indicat biroul preşedinţiei de la Baku.

Reşedinţa regiunii Nagorno-Karabah este cunoscută drept Khankendi de azeri şi Stepanakert de armeni.

În luna septembrie, Azerbaidjanul a lansat o ofensivă militară în regiunea contestată, forţând capitularea autoproclamatei ‘Republici Arţah’, care nu este recunoscută pe plan internațional, şi plecarea majorității celor 120.000 de etnici armeni în Armenia.

Regiunea Nagorno-Karabah este recunoscută internațional ca parte a Azerbaidjanului, dar până recent era populată majoritar de etnici armeni. În 2020, Azerbaidjanul a obținut câștiguri teritoriale semnificative în timpul unui război care a durat șase săptămâni şi s-a soldat cu mii de morți de ambele pârți.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.